TROPEVARME

 

 

Denne mandagen ble jeg med Geir i klubben opp til Hamar, der han skulle prøvekjøre BMW R1200GS og F800GS. Det fristet meg å få prøvekjørt den nye 800GS'n, som har samme motor som min 800ST. Men bortsett fra dette er disse to syklene høyst forskjellige.


Vi kom først avgårde etter lunsj, og dette var vel ikke akkurat den smarteste dagen å begi seg ut på langtur. Drammen satte ny varmerekord med 33,2 grader på Berskog målestasjon ikke langt fra meg , og her var det også varmest i landet denne dagen. Jeg møtte Geir på Vikersund, og derfra la vi retningen mot Hønefoss og Randsfjorden.
Men på tross av varmen hadde vi en fin tur og tilbakela totalt 42 mil denne dagen...puuuh 


Bilde

 

 


Bilde
Randsfjorden

Bilde
Vi tok oss tid til en liten stopp på Hadeland Glassverk


 


Bilde

 

 

 


Bilde
Randsfjorden

 

 Bilde
Uhell i varmen langs RV 4. Enda godt vi ikke passerte her noen minutter tidligere..... 
Politiet var ennå ikke på plass.


 


Bilde
Langs Mjøsa


 


Bilde
Mjøsbrua

 

 


Bilde
Geir er riktig så fornøyd etter en tur med F800GS. Min prøvetur ble det aldri noe av, jeg rakk ikke ned med tuppene på støvlene på begge sider av sykkelen samtidig, så jeg sto over prøvekjøringen. R1200GS er faktisk lavere enn F800GS.......  så den har jeg ingen problemer med å kjøre. Jeg tilbakela ca.300 mil på en R1200GS i 2007, dette er en behagelig tursykkel 

 

 


Bilde
Mens jeg først var på MC-Huset Nydal oppsøkte jeg verkstedet. Der fikk jeg oppgradert software på sykkelen på sparket, og nå virker alarmen min endelig som den skal. Tusen takk for flott service, Peder.

 Bilde

 

Vi ble både tørste og slappe i varmen, og 'kollapset' under parasollene på en restaurant i Hamar... Her fikk vi oss samtidig en matbit og tømte x-antall karafler med vann før vi satte kursen tilbake mot Drammen.
For å slippe å kjøre E6 sørover, valgte vi å kjøre RV 24 om Sør-Odal, og så RV 2 forbi Vormsund. RV 24 var fryktelig kjedelig , men greit nok å ha prøvd den ut som et alternativ....
Jeg parkerte trygt hjemme i gården sent på kvelden, temmelig matt etter mange mil i fullt kjøreutstyr i tropevarmen.
 

 

 

 

                                                              

 

 

 

 

 Til toppen

 

28.JULI 2008   

VARM HAMARTUR