UFORGLEMMELIG TUR I NYDELIG NORSK NATUR

 

 

Torsdag 10.juli var sykkelen på ny pakket, og jeg la i vei alene på to hjul i nordvestlig retning. Jeg våknet opp til et strålende vær og gledet meg til turen. Først gikk turen opp Skaret, og videre forbi Hønefoss. Første stopp var Fagernes, etter drøye to timer på sykkelen. Da var var det godt å strekke litt på beina. Fra Fagernes gikk ferden videre over Valdresflya, som viste seg fra sin beste side. Tempen falt aldri under 16 grader, og det var helt vindstille. Så mine bange anelser for turen over flya viste seg heldigvis å være ubegrunnet 


Bilde
Bimmern koste seg i dag med full oppakning 

 

 Bilde
Valdresflya i all sin prakt 

 


Bilde
Vakker norsk natur. Kan man tenke seg noe flottere...??


Valdresflya er og blir unik når været slår til slik som i dag.................... 

Bilde

 

 


Bilde
STRYNEFJELLET i ettermiddagssola


Og jeg kunne jo ikke la være å kjøre opp på Dalsnibba i dette flotte været. Grusveien opp var i bra stand, og det var lite trafikk på veien. Helt topp...!! 
Bilde
På vei opp til DALSNIBBA, utsikt mot Strynefjellet

Da jeg nådde toppen traff jeg Gunnar. Han slo følge på turen de neste to dagene. Og mens vi beundret utsikten, ringte telefonen. Det var Arve og Erik fra Buddy-mc som lurte på hvor i verden jeg var. De hadde leid hytte i Geiranger, og ei seng, kald pils og Smirnoff Ice ventet. Perfekt timing, spør du meg....  Dere er flotte venner, takk for at dere er til..! :-)


Bilde
Bildet tatt på toppen av Dalsnibba, 1500 m.o.h. Geirangerfjorden i bakgrunnen


Etter en trivelig kveld i hyggelig selskap, var vi tidlig (etter min målestokk) på beina fredag morgen, og kjørte i samlet tropp videre i retning Molde
Bilde

GEIRANGER

 Bilde
Arve, u.t. og Gunnar på ØRNEVEGEN. Det flotte været var fortsatt på vår side 

 

 


Bilde
Frokost ble inntatt i Eidsdal, der vi fikk servert egg, bacon og stekte poteter. God improvisasjon og flott service.... 
Arve, Erik og Gunnar var riktig så fornøyde, mens jeg som er vant til frokostblanding, ble fryktelig tung i magen...hehe 

 

 Bilde
Arve, u.t. og Erik på toppen av TROLLSTIGEN

 

 Bilde
Erik og Arve  Disse gutta kan jo skremme vannet av er stakkar...hehe

 

 


Bilde
Arve, Bimma og Gunnar med flott utsikt til Trollstigen og dalen nedenfor 

 Bilde
I bunnen av trollstigen måtte vi selvfølgelig ha en ny stopp. Naturen skulle nytes, og flere bilder ble festet til "filmrullen"


Vi hadde en flott tur videre til Åndalsnes, og videre over til Sølsnes sør for Molde. Ved fergeleiet tok vi til høyre innover langs fjorden, og endte opp på HAUBOKKTREFFET på Rød i Nesset kommune. Vi rakk akkurat å få opp teltene før ei regnbyge datt i hodet på oss 
Bilde
Villaen min under konstruksjon Bård kjørte fra Drammen etter jobb på fredag, og overraskende tidlig på kvelden var han på plass... Hmmm... hva var egentlig snittfarta di oppover da Bård....??  
Bilde
Her sitter Gunnar, Arve, Erik og Bård og slapper av utenfor villaen til Erik 
Treffplassen ligger vakkert til ute ved fjordenBilde
Bimmer'n i godt selskap Haubokk mc er kjent for sine flotte frokoster, og etter å ha inntatt en slik lørdag morgen, pakket vi sammen teltene og satte kursen sørover mot Drammen igjen. Gunnar vendte nesa hjem mot Førde.
Bilde
I steden for å ta ferga fra Sølsnes til Åfarnes tilbake igjen, valgte vi å kjøre rundt Langfjorden langs RV660 i steden. Her på sørsiden av fjorden.

 

 Bilde
Her har en munter og sulten gjeng ankommet Åndalsnes

 

 


Bilde
Det smakte utmerket med ferske reker. Tusen takk for maten... 

 

 Bilde
Trollstigen på vei hjemover

 

 


Bilde

 

 


Bilde
Gode naboer i Geiranger 

 Bilde
Vi leide hytte i Geiranger på hjemturen også. Og jeg er lykkelig for at Erik elsker å være kokk, han disket opp med en real frokost søndag morgen.

 

 Bilde
Utsikt fra hyttaFra Geiranger kjørte vi videre over Strynefjellet mot Stryn, der vi tok av mot Byrkjelo og kjørte videre mot Sogndal. I Sogndal forlot Bård oss og tok strake kursen tilbake til Drammen.
Bilde
Flotte mc-veier

 Bilde
BØYABREENBilde

Da vi nådde Lærdalsøyri bestemte vi oss for å klatre over fjellet mot Aurland, istedenfor å kjøre Lærdalstunnelen, som er verdens lengte veitunnel, med sine 24.500meter. Været så ikke helt trygt ut, men vi tok sjansen allikevel.

 

HER ligger det forresten mange flotte linker til mange tettsteder og fine plasser i området. Mange fine bilder også..! :-)

 

 


Bilde
AURLANDSFJELLET,  på vei opp fra Lærdalsøyri

 Bilde

 

 


Bilde
Det var fortsatt igjen litt snø enkelte plasser  Veiens høyeste punkt er 1306 m.o.h.

 

 


Bilde

 

 

 


Bilde
Det var ikke fritt for at vi fikk litt regn over fjellet.

 Bilde
Utsikt utover en regntung AURLANDSFJORD


Fra Aurland tok vi RV 50 over til Hol.
Bilde
I bakkene opp fra Aurland regnet det godt. Arve og Erik kvittet seg raskt med skia, vi vil ikke ha vinter riktig ennå... 

Etter flere bakhjulsslipp over fjellet på den regntunge asfalten måtte jeg bare innse at dekka mine var klare for utskifting. Men vi kom da trygt hjem alle sammen. Vi valgte å kjøre RV 7 nedover Hallingdal, og tok av ved Noresund og hjem via Krøderen og Vikersund. Rundt midnatt søndag kveld parkerte jeg våt og sliten hjemme i gården.
Dette var en helt fantastisk tur, som jeg aldri vil glemme. 1450km ble tilbakelagt i flott natur og i kjempehyggelig selskap. Rart med det, men de turene som blir tatt på sparket og ikke planlagt i detalj, ser fortsatt ut til å bli de beste...!!  

TUSEN TAKK FOR REISEFØLGET ALLE SAMMEN....!! :-)

 
      

 

 

 

 

 Til toppen

 

10.-13.JULI 2008   

NORDVESTLANDET