HYGGELIG SVENSKETUR PÅ 45 MIL

 

I dag møtte jeg Pål på Lørenskog. Vi hadde blitt enige om at han skulle være guide på en liten runde i vårt naboland i øst. Vi hadde bra vær på hele turen og hygget oss med en matbit underveis.

 

Først satte vi kursen til Fetsund og videre i retning Ørje og til Töcksfors. For anledningen ble det ingen stopp her og vi fortsatte langs E18 i retning Årjäng. Et lite stykke før Årjäng svingte vi inn på RV 172 mot Bengtsfors. Her er veien bra og går gjennom fine skogsområder. Kanskje ikke veldig inspirerende for RR-syklistene, men for oss var det mer enn bra nok. Etter Bengtsfors fortsatte vi på RV 172/164 til Steneby og tok der RV 164 videre til Ed.

Da vi kom til Ed tok vi til høyre innover veien som var målet for turen. Man kjører gjennom Ed sentrum og følger skilting til Nössemark. Den nye veien var virkelig blitt bra og jeg satte opp farta og storkoste meg i de mange flotte svingene. Det var ikke laget organiserte rasteplasser langs veien, men det var mange steder der man kunne stoppe og sjekke ut omgivelsene. Jeg fant et pent sted å stoppe og tok et par bilder mens jeg ventet på at Jalmar skulle innhente meg... ;-)

 

Vi fortsatte videre mot Nössemark. Fra Nössemark går det båt over innsjøen Stora Le. Den ender opp i Sund på andre siden. Derfra går det vei tilbake til Bengtsfors eller opp langs innsjøen Lelang og videre opp mot innsjøen Foxen og til Årjäng for de som måtte være interessert i det.

Men vi skulle altså ikke kjøre båt denne gangen, så det ble å holde til venstre mot Norge. Ved grensa får veien nummer igjen, da heter den RV 106. Denne fulgte vi til den traff RV 21. Her kan man kjøre rett fram og følge RV 21 til Halden, eller man kan ta til høyre og komme oppover mot Aremark. Denne gangen valgte vi å legge veien om Halden. Fra Halden kjørte vi RV 22 opp til E 18 og videre i retning Ski. Vi skilte lag rett opp for Drøbakstunnelen etter nok en flott dag på  to hjul. Pål satte kursen hjem til Lørenskog og jeg returnerte til Drammen.

 

 

 

For de som vil vite mer om Tresticklans Nationalpark og/eller ferja over Stora Le, legger jeg ved et par linker:

 

  TRESTICKLANS NATIONALPARK

 

  Fergen NÖSSEMARK - SUND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     Jeg rakk å ta noen bilder mens jeg ventet på at Pål skulle innhente meg. ;-)

 

 

                        Mye vakker natur langs denne ruta

 

 

                                             Vi nærmer oss Halden

 

 

Trollnesvassdraget er ett av flere sidevassdrag til Haldenvassdraget, og det strekker seg fra Korstjern, Koven og Nøstholtjern over Trollnestjern gjennom Fjeldbekken til Stenselva i hovedvassdraget

 

 

 

 

Ennå en flott tur kom til slutt til en ende.

Tusen takk til Pål for super guiding langs flotte mc-veier på den svenske siden....!!

                                                                                            

 

 

                                                                                                         

                                                                   

 

 

 

   Til toppen

 

15.AUGUST 2009   

DALSLAND -

         SVERIGE